Hej alla härliga danselever och föräldrar!

Denna sida är till för dig som är danselev hos oss på DANCE MOVE HÄSSLEHOLM. Här kommer du kunna hitta kul info om vad som händer under terminens gång och vad som kan vara bra att veta inför olika events och uppträden.


Sponsorer till årets show:

Show Kulturhuset 1 juni

Den 1 juni är det dags för show och det kommer bli 2 stycken shower denna lördag. Den tidiga showen är alla grupper med. Meddela gärna din dansledare om du redan nu vet att du inte kommer vara med.  

15.00 Alla dansgrupper är med på första showen (inte pump it up).

18.00 Här medverkar grupperna från Dance Kids 7-9 år och upp (inte Mini Move, Dance Kids 4-6 och Dance Kids 5-7).

Hjälpföräldrar/ backstagepersonal sökes!

Som hjälpförälder har du det fina ansvaret att ta hand om våra barngrupper, hjälpa dem att komma av och på scenen och se till att gruppen är lugn och trygg.   

Hjälper du till i Dance kids 4-6 eller i Dance kids 5-7 så behöver du bara hjälpa till på första showen. 

De som ställer upp som hjälpföräldrar i Dance kids 7-9, Pop power 8-10, Street dance 10-12, Hit it 9-13 behöver vara med på båda showerna eller i samråd med en annan förälder lämna över ansvaret.  

Skriv till oss eller säg till en ansvarig på plats vid nästa träningstillfälle!

Mat & fika 

Frukt och dricka kommer finnas på plats. Korv med bröd finns mellan showerna till dem som ska vara med på båda showerna.  Korv med bröd är en fin sponsring från Schröder Skadeteknik AB.

Extra mat och fika får man ta med sig och föräldrar bestämmer isf vad man får ha med (kan vara bra att hålla tillbaka med nötter om det finns någon med allergi). Vattenflaska medtages. Kommer finnas tid för att lämna mat och säga hej till sitt barn mellan showerna vid behov.  

Säg hej eller lämna mat till ditt barn mellan showerna

Inga barn/ungdomar som ska vara med på andra showen lämnar kulturhuset. Du som anhörig får gärna komma och säga hej eller lämna mat mellan showerna. Vänta tills de små grupperna har blivit hämtade sen är du välkommen till "vita salong".  

Hämtning av barn efter show

Show nr 1: Barnen kommer hämtas i vita salong och vi börjar med Dance kids 4-6 och fortsätter sedan med Dance kids 5-7. Efter de har blivit hämtade så kan familj och föräldrar säga hej till de andra grupperna som ska stanna kvar tills nästa show.

Show nr 2: Hämtning av Dance kids 7-9 sker i vita salong och Pop power och Hit it kommer ut för hämtning  precis utanför vita salong. 

Scenkläder 

DANCE KIDS 7-9 Emmas grupp: Rosa, blå och svart. Man får blanda färgerna som man vill. Exempelvis: svart byxa och blå eller rosa tröja/topp.

DANCE KIDS 4-6: Svart underdel (byxor, shorts, kjol mm). Färgglad enfärgad tröja/linne ex: röd, blå, rosa mm. Gympaskor. 

DANCE KIDS 5-7: Färgglad tröja ex: enfärgad eller flerfärgad i glada färger, svart byxa och solglasögon. Gympaskor

MINI MOVE 2-4: Vuxna har svarta kläder och barnen får ha vilka danskläder/kläder de vill, gärna lite partyfixade.

STREET JAZZ 12-16: Baggy jeans och knallrosa topp. 

STREETDANCE 10-12: Keps svart/vit. Svart eller vit överdel, svart eller vit byxa. samma på skor. 

DANCE KIDS 7-9 Linns grupp: Svarta och gröna kläder, valfritt om man har det på byxan eller tröjan. Har man inte grönt så bara svart. 

POP POWER: Svart byxa. Rosa eller lila topp (linne, t-shirt mm). träningsskor. 

GIRLY STREETJAZZ: Svarta kläder.

HIT IT: Militärgröna och svarta kläder. Hår: halvt uppsatt i två “tottar”.

RITMO: Ceriserosa valfri topp. Jeans, gärna pösiga  med hål eller jeansshorts.

Tidsshema Showdagen

09.30-10.30 Förberedelser, endast dansledare på plats.

12.00 Samling/ Litet genrep (alla grupper från Dance Kids 7-9 år och upp). Hjälpföräldrar till dessa grupper kommer även denna tiden. Kom sminkad och redo för show. Ät lite tidig lunch hemma så finns det frukt på plats innan show plus korv med bröd mellan showerna).

13.30 Samling för de små grupperna ( Mini Move, Dance Kids 4-6 och Dance Kids 5-7). Hjälpföräldrar till dessa grupper kommer även denna tiden.  /Har man ett barn som man vet kommer ha det svårt med att bli lämnad direkt så är det ok för oss att man sitter kvar när vi har samling och genomgång på scen med de små.

14.00 Alla på scenen för "Applådtack"

15.00 Showtime!

Genrep

Vecka 22 kör vi genrep i Röda Salong på Kulturhuset, torsdag 30/5. 17.30 samlas MiniMove 2-4 år, DanceKids 4-6 år & DanceKids 5-7.  18.00 Alla grupper på plats. De yngsta grupperna är med om de orkar en stund, till  ca 18.30. De grupper som samlas 18.00 kan räkna med att vara färdiga 19.30.

Låtar som spelas på din danslektion vt2024

MINI MOVE 2-4: Låt det höras- Barnkanalens sommarlov ,  En hatt ett paraply en regnrock- Kerstin Andeby, Showlåten: Allt kommer ordna sig- Theoz

DANCE KIDS 4-6: Showlåten: Ahumma- C Joe

Linn´s DANCE KIDS 7-9: I love it- Icona pop, Showlåten: Begging- Anton Ewald

Emmas´s DANCE KIDS 7-9: Higher - Taio Cruz, Showlåten: Shake it up-Selena Gomez

POP POWER 8-10: Limbo-Daddy Yankee, Showlåt: Genie in a Bottle- Dove Cameron, Showlåt: Taki taki- DJ Snake & Selena 

STREET DANCE 10-12: 

HIT IT 9-13: Noise Cancellation- Molly Sandén, Yeah! - Usher

RITMO 11-14: 

STREETJAZZ 12-16: Circles- Mariah Carey, Showlåt: Me too- Meghan Trainor & Boom bam

Terminsinformation VT2024

Terminen startar vecka 9 och håller på till och med vecka 21. Påsklov vecka 14 för alla förutom söndagsgrupperna som kör som vanligt, detta beror på att det är röd dag veckan innan och då är det stängt för dans söndagen vecka 13 för alla söndagsgrupper. 1 juni är det show i kulturhuset, så boka in det datumet redan nu! Vecka 22 kör vi genrep i våra egna lokaler på HTS, mer info kommer längre fram.


Danslokal och inför danslektion

Filmning och fotografering: Vi på DANCE MOVE HÄSSLEHOLM filmar och fotograferar ibland under lektionstid och föreställningar. Materialet kan komma att användas i marknadsföringssyfte och i sociala medier. När du anmäler dig godkänner du detta, självklart kan du säga till oss om du önskar att inte vara med på bild eller film.

Vattenflaska: Det är bra att ha vattenflaska med vatten i när du ska dansa. Äta och fika får man inte göra inne i danssalen så det får man göra innan eller efter sin klass.

Skor och kläder: Dansskor/rena sneakers//strumpor. Kläder efter dansstil och egen känsla, sköna kläder som du kan röra dig i när du dansar. Hör med din dansledare om du är osäker.

Närvaro på dansklass: Din dansledare tar närvaro i början av din klass, så försök vara i tid så vi inte missar dig vid upprop. Kan du inte komma på din dansklass så meddela

gärna oss genom att skicka ett mail eller ett meddelande via vår instagram.

Trygg miljö: Det är viktigt för oss på DANCE MOVE HÄSSLEHOLM att vi kan ge våra elever en trygg miljö. Vi peppar varandra och håller en god ton mot varandra.

Föräldrar utanför danssalen: Föräldrar till 4-6 årsgrupperna får hjälpa sina barn så de känner sig förberedda inför lektion. Prata gärna hemma om att det är som när man lämnas på förskola/skola men att en vuxen väntar utanför. Vi ser gärna att föräldrar och andra anhöriga väntar utanför danssalen. Endast i Mini Move 2-4 år är föräldrar med och dansar.

Hitta till oss: Ni hittar oss i HTS danslokal på Stobygatan 11, 281 39 Hässleholm, centralt läge med gångavstånd till buss- och tågstation. Här finns det bra parkeringsmöjligheter.

Lokaler: Här har vi låsta ytterdörrar. Vi är på plats och öppnar för er när dansklasserna börjar. Skulle ni vara lite tidiga eller sena så knacka på dörren vid huvudingången ut mot vägen. Uppskattar all hjälp vi kan få av föräldrar som är på plats under barnens klasser. Ställ inte upp ytterdörren, då börjar det pipa.


Håll dig uppdaterad genom vår hemsida och följ oss gärna på instagram för att inte missa några nyheter!

Instagram: dancemovehlm

E-post: dancemovehlm@gmail.com


Vi är så taggade på en termin tillsammans med alla danselever, Let´s move!